אנמיה טיפול טבעי
כל מה מה שחשוב לדעת לפני שלוקחים תוספים לחוסר ברזל


אנג'ליקה סינית - צמח עיקרי בחיזוק דם, נקרא גם הג'ינסינג הנשי

מה זה אנמיה?
אנמיה היא מצב כולל של בעיות הגורמות לירידה בכמות תאי דם אדומים וההמוגלובין בדם. ההמוגלובין אחראי על קליטת החמצן בדם ושינוע שלו לכל תא ותא בגוף. ההמוגלובין הוא חלבון הבנוי בין היתר מברזל (יוני הברזל) ונמצא בתאי הדם האדומים, חוסר שלו יגרום בעצם לחוסר אספקה תקינה של חמצן לתאים, ולהופעה של הסימנים המוכרים כאנמיה.
כאבי מחזור הם כאבים וכיווצים ברחם בזמן או לפני הווסת.
במקרה שאין הריון, תאים מסוימים ברחם מייצרים הורמון הקרוי פרוסטגלנדין, הורמון זה גורם בין היתר לכיווץ שרירי הרחם, בכך מסייע לדחיפת תאי רירית הרחם דרך הנרתיק אל מחוץ לגוף.
הכאבים לרוב נובעים מכיווץ של השרירים ברחם וברצפת האגן. הכאבים הם שכיחים ביותר ומתחילים באיזור גיל ההתבגרות (גיל קבלת המחזור הראשון), רוב האוכלוסייה הנשית סבלה או תסבול מכאבי מחזור, והיא נחשבת לתלונה גניקולוגית עיקרית בימינו. הכאבים יכולים להופיע במהלך כל המחזור החודשי ומשתנים בעוצמתם ורמות הכאב מאישה לאישה, בין אי נוחות קלה עד לכאבי מחזור קשים מאוד.
לרוב מחולקים לשני סוגים עיקריים:
ראשונית - מתחיל עם קבלת המחזור הראשון וממשיך עד גילאי העשרים המאוחרות או עד ללידה ראשונה. מופיעים ללא בעיה או מחלת רקע, רמות הכאב קשורות לרוב במבנה הרחם או ברמות פרוסטגלנדין גבוהות באופן טבעי בגוף.
שניונית - כאבי מחזור הנובעים מהפרעות ומחלות שונות כמו: אנדומטריוזיס, שחלות פוליציסטיות, שימוש בגלולות, התקן תוך רחמי, זיהומים בדרכי השתן, מיומות, גידולים ועוד.
אנמיה תסמינים:

-
עייפות
-
חולשה כללית
-
סחרחורות
-
כאבי ראש
-
ידיים ורגליים קרות
-
חיוורון
-
שיער יבש וחלש
-
נשירת שיער
-
ציפורניים דקות ושבירות
-
התכווצויות שרירים
-
פלפיטציות - דפיקות לב מהירות
-
קוצר נשימה במאמץ
-
ירידה בזיכרון
-
קושי להתרכז
-
חרדה
-
חוסר שקט
-
עצירות
-
יובש בעור
סיבות לאנמיה - מה גורם לחוסר ברזל בגוף
מחסור בB12 וחומצה פולית
ויטמין חשוב לייצור של תאי הדם האדומים. מחסור של ויטמין B12 גורם לבעיות שונות ובניהם אנמיה.
מחלות כרוניות
מחלות כרוניות מתישות את הגוף וגורמות לחוסרים שונים, ביניהם חוסר בברזל B12 והמוגלובין.
חוסר בברזל
ברזל הוא מרכיב עיקרי בייצור של המוגלובין, כשיש חוסר בברזל יש גם חוסר בהמוגלובין וכדוריות דם אדומות מה שגורם לתסמיני אנמיה.
תת פעילות בלוטת התריס
בלוטת התריס אחראית על קצב חילוף הח ומרים בגוף. כשהוא איטי כך גם כל פעולת הספיגה של הויטמינים והמינרלים נחלשת, דבר היכול להוביל לחוסר בברזל או בB12 ועוד הרבה ויטמינים אחרים, מה שמוביל בסופו של דבר לאנמיה.


סטרס ומתח נפשי
הם גורמים עיקריים לבעיות במערכת העיכול וספיגת המזון, והם סיבה נפוצה לחוסר בברזל ולאנמיה.
בעיות עיכול
בעיות עיכול שונות יכולות לגרום לאנמיה כתוצר לוואי, כלומר כשמערכת העיכול חלשה התפקוד הראשי שלה (שהוא ספיגה של חומרים מזינים) גם נפגע. עם הזמן החוסרים יגרמו לבעיות שונות כמו חוסר בברזל ולאנמיה.
זיהום או קרינה
יכולים לפגוע בתהליך ייצור כדוריות דם האדומות או להרס מוגבר שלהם, מה שיוביל לשלל בעיות שביניהם גם אנמיה.
איבוד דם
מצב שבו פיסית מאבדים דם כמו בניתוחים, לידה, דימום מוגבר בווסת, טחורים, כיב בקיבה או במעיים, פציעה וכו.
חוסר שינה
חוסר שינה יכול להוביל לתפקוד לא תקין של הרבה מערכות בגוף, לגרום בצורה עקיפה או ישירה לפגיעה במערת העיכול ועלול להוביל לאנמיה.
טיפול באנמיה - מה באמת חשוב לדעת
רוב המקרים הנפוצים של אנמיה נגרמים בגלל חולשה מתמשכת של מערכת העיכול. בעידן שאנחנו חיים, אורח החיים משפיע לרעה על התפקוד התקין של מערכת העיכול ועל יכולת הפירוק והספיגה של המזון (באופן כללי מאוד - כל מה שפוגע בעיכול יכול להוביל לאנמיה).
בטיפול באנמיה נשתמש בכלים שונים של תזונה וצמחי מרפא ותוספים. חשוב לזכור שלרוב אנמיה היא תוצר של תהליך ארוך וחוסר איזון ממושך, כמובן שנרצה לחזק את החוסר בברזל ולתקן את האנמיה, אבל חשוב שנטפל בנוסף בסיבה לאנמיה במקור (כמו בעיות עיכול, הליקובקטר, מעי רגיז, תזונה לא נכונה, מחלות אוטואימוניות ועוד).
אנמיה טיפול טבעי
תזונה
שמירה על ארוחות קטנות ומרובות: 4-6 ארוחות קטנות ביום. במנות קטנות יהיה למערכת יותר קל להתמודד עם המזון ולספוג אותו ביעילות.
מזונות עשירים בברזל : כבד, בשר, קטניות, עלים ירוקים, ירקות ירוקים, ביצים, טחינה, בוטנים, זרעים, שקדים, עדשים, נבט חיטה, קינואה, כוסמת.
מזונות עשירים בB12: בשר אדום, עוף, ביצים, מוצרי חלב, שילוב של דגנים וקטניות.
מזונות עשירים בחומצה פולית: קטניות, עדשים, שעועית, ביצים, אגוזים וזרעים, שמרים.
מזונות נוספים : אצות, ספירולינה, דובדבנים, גוג'י ברי, תות עץ, אוכמניות.
גוף ונפש
מתח ולחץ פוגעים ביכולת הספיגה של המזון באופן כללי והם גורמים עיקריים לחוסר ברזל ואנמיה. רצוי לתרגל מדיטציה, יוגה, טאי צ'י, צי קונג או כל דרך אחרת העוזרת לכם להפיג את המתחים.

שימוש בצמחי מרפא
השימוש בצמחי מרפא ופורמולות יעיל ביותר במקרים של אנמיה. לרוב הטיפול יעזור לחיזוק הגוף, מערכת העיכול ויכולת הספיגה והפירוק של המזון. אם יכולת הספיגה חלשה אז גם תוספי הויטמינים והמזון לא נספגים טוב. ופה צמחי המרפא יכולים להועיל גם בתחילת הדרך וגם לאורכה.
שימוש בתוספים
שימוש בתוספים כשיש אנמיה הוא חשוב, אבל יותר חשוב יהיה לשמור על תזונה מסודרת ומגוונת והקפדה על זמני ארוחות קבועים, כך שאם אנחנו משתמשים בתוספים לפחות שיספגו כראוי.

שמירה על פעילות גופנית
פעילות גופנית עוזרת לשפר את אספקת החמצן ולהחדיר אותו לתאים בצורה יעילה יותר. חשוב לזכור לעשות פעילות גופנית מתונה ולא מאומצת, בכדי לא להגביר את תסמיני האנמיה.
לסיכום
שימוש בויטמינים או תוספים לא חייב להימשך לכל החיים. אם נצליח להבין, כל אחד ואחת מאתנו, את הסיבה שגרמה לחוסר האיזון וכתוצאה סופית לאנמיה, נוכל לאט לאט לפתור את עצמנו מהבעיה. כמובן שבהתחלה ולכל אורך התהליך כן מומלץ להשתמש בצמחי מרפא ותוספים, אבל לפחות עכשיו אנחנו מבינים למה ואיך אפשר לעשות שינוי.