טיפול טבעי בגזים ונפיחות בבטן - הסוף לעצבנות, העייפות והמצבים המביכים.
:) איך נפטרים מהתופעה הנפיצה ביותר בחדר השינה? לא כל הזמן הכלב יהיה שם בשביל להאשים אותו


זרעי שומר - עוזרים להקל על נפיחויות בבטן

מה זה גזים במערכת העיכול?
גזים במערכת העיכול הם דבר טבעי. הגוף שלנו מייצר בין חצי ליטר לליטר וחצי של גז כל יום. כשיש הפרעה ומערכת העיכול מייצרת כמות גדולה מזאת, אנחנו חשים תופעות לוואי של אי נוחות ,נפיחות בבטן, גזים מרובים ועוד.
כאשר מדברים על תופעות אלו בעצם מדברים על חולשה של מערכת העיכול או על איזו הפרעה שמונעת את הפעילות התקינה של המערכת. לרוב הרגלי אורח חיים לא תקינים הם שמובילים למצב הזה.
כאבי מחזור הם כאבים וכיווצים ברחם בזמן או לפני הווסת.
במקרה שאין הריון, תאים מסוימים ברחם מייצרים הורמון הקרוי פרוסטגלנדין, הורמון זה גורם בין היתר לכיווץ שרירי הרחם, בכך מסייע לדחיפת תאי רירית הרחם דרך הנרתיק אל מחוץ לגוף.
הכאבים לרוב נובעים מכיווץ של השרירים ברחם וברצפת האגן. הכאבים הם שכיחים ביותר ומתחילים באיזור גיל ההתבגרות (גיל קבלת המחזור הראשון), רוב האוכלוסייה הנשית סבלה או תסבול מכאבי מחזור, והיא נחשבת לתלונה גניקולוגית עיקרית בימינו. הכאבים יכולים להופיע במהלך כל המחזור החודשי ומשתנים בעוצמתם ורמות הכאב מאישה לאישה, בין אי נוחות קלה עד לכאבי מחזור קשים מאוד.
לרוב מחולקים לשני סוגים עיקריים:
ראשונית - מתחיל עם קבלת המחזור הראשון וממשיך עד גילאי העשרים המאוחרות או עד ללידה ראשונה. מופיעים ללא בעיה או מחלת רקע, רמות הכאב קשורות לרוב במבנה הרחם או ברמות פרוסטגלנדין גבוהות באופן טבעי בגוף.
שניונית - כאבי מחזור הנובעים מהפרעות ומחלות שונות כמו: אנדומטריוזיס, שחלות פוליציסטיות, שימוש בגלולות, התקן תוך רחמי, זיהומים בדרכי השתן, מיומות, גידולים ועוד.
גזים בבטן - תסמינים

-
אי נוחות בבטן
-
נפיחות בבטן
-
כאב בטן תחתונה
-
בורבוריגמוס - קולות של קירקור מהבטן הנובעים מתנועת הגזים במעיים
-
כאב בטן אחרי אוכל
-
כאב בטן שמוקל אחרי שחרור הגזים
-
שלשולים או עצירות - עקב תנועת מעיים לא תקינה
-
נפיחות תכופות
-
פליטת כמות מרובה של גזים בזמן הנפיחה
-
נפיחות בעלות ריח רע באופן קבוע
מה גורם לגזים?
גזים במערכת העיכול הם לא מקור הבעיה. הם תוצאה של אורח חיים לא תקין או בעיה גופנית הגורמת לחולשה של מערכת העיכול. כתוצאה מכך המערכת לא מפרקת ולא מעכלת את המזון בצורה תקינה, ויוצרת גזים.
אם נצליח להבין את הסיבה לחולשה של מערכת העיכול שלנו אולי כך נוכל לפתור את בעיית הגזים מהמקור.

הרגלי אכילה
אכילה מהירה, לעיסה מהירה ובליעת מזון במהירות גורמת לקשיים במערכת העיכול וליצירת גזים. כך גם הרגלי אכילה בשעות לילה מאוחרות המקשות על העיכול ועל איכות השינה.
משק אות מוגזים וחטיפים
משקאות תוססים, אלכוהול, משקאות מסוכרים, לעיסת מסטיק או סוכריות גורמים לעיכול לא תקין, תוססים ויוצרים גזים ונפיחות בבטן.
גיל
עם הגיל המערכת שלנו באופן כללי נחלשת באופן טבעי ואיתה גם מערכת העיכול. אם התזונה ואורח החיים לא יהיו מותאמים לגיל נראה תו פעות של גזים ונפיחות בבטן.
מוצרי חלב
חלק מהאנשים רגישים יותר למוצרי חלב ולעיכול הלקטוז. ואכילה מופרזת של מוצרים אלו גורמת לעיכול לא תקין, נפיחות בבטן וגזים.