בלוטת התריס טיפול טבעי - תת פעילות בלוטת התריס מה לעשות כשאין כח לעשות כלום


קצח - מפחית תגובות אלרגיות, אנטי בקטריאלי וממריץ את הדם

מה זה בלוטת התריס?
בלוטת התריס היא בלוטה הורמונלית שממוקמת בחלקו הקדמי של הצוואר. הבלוטה אחראית בין היתר לתפקוד וקצב חילוף החומרים בגוף על ידי הפרשת ההורמונים תירוקסין T4, תריודוטירונין T3.
להורמונים אלו יש השפעה גדולה על הגוף ברמת קצב חילוף החומרים, קצב פירוק חלבונים פחמימות ושומנים, פעילות מעיים, המטבוליזם התאי, וויסות טמפרטורה, והעלאת קצב הלב .
תת פעילות בלוטת התריס
תת פעילות של בלוטת התריס באה לידי ביטוי בהפרשת כמות נמוכה מדי של ההורמונים תירוקסין T4 תריודוטירונין T3. כתוצאה מסיבות שונות כמו האשימוטו, שינויים הורמונליים ,גיל המעבר, תזונה, תורשה ועוד. מה שגורם לחוסר איזון בבלוטת התריס בגוף ולתסמינים רבים.
כאבי מחזור הם כאבים וכיווצים ברחם בזמן או לפני הווסת.
במקרה שאין הריון, תאים מסוימים ברחם מייצרים הורמון הקרוי פרוסטגלנדין, הורמון זה גורם בין היתר לכיווץ שרירי הרחם, בכך מסייע לדחיפת תאי רירית הרחם דרך הנרתיק אל מחוץ לגוף.
הכאבים לרוב נובעים מכיווץ של השרירים ברחם וברצפת האגן. הכאבים הם שכיחים ביותר ומתחילים באיזור גיל ההתבגרות (גיל קבלת המחזור הראשון), רוב האוכלוסייה הנשית סבלה או תסבול מכאבי מחזור, והיא נחשבת לתלונה גניקולוגית עיקרית בימינו. הכאבים יכולים להופיע במהלך כל המחזור החודשי ומשתנים בעוצמתם ורמות הכאב מאישה לאישה, בין אי נוחות קלה עד לכאבי מחזור קשים מאוד.
לרוב מחולקים לשני סוגים עיקריים:
ראשונית - מתחיל עם קבלת המחזור הראשון וממשיך עד גילאי העשרים המאוחרות או עד ללידה ראשונה. מופיעים ללא בעיה או מחלת רקע, רמות הכאב קשורות לרוב במבנה הרחם או ברמות פרוסטגלנדין גבוהות באופן טבעי בגוף.
שניונית - כאבי מחזור הנובעים מהפרעות ומחלות שונות כמו: אנדומטריוזיס, שחלות פוליציסטיות, שימוש בגלולות, התקן תוך רחמי, זיהומים בדרכי השתן, מיומות, גידולים ועוד.
תת פעילות בלוטת התריס תסמינים:

-
עייפות וחולשה
-
התנהלות איטית
-
פגיעה בזיכרון וביכולת החשיבה
-
עלייה במשקל ללא סיבה
-
קושי לרדת במשקל
-
פעילות מעיים לא סדירה
-
עצירות
-
אי סבילות לקור
-
יובש בעור
-
אי סדירות בווסת
-
דימום כבד בווסת
-
אנמיה
-
דיכאון
-
טחורים
-
כאבי שרירים
-
התכווצויות שרירים
-
דופק איטי
-
כולסטרול גבוהה
מה גורם לתת פעילות בלוטת התריס?
מחסור ביוד
מחסור ביוד עלול לגרום לתת פעילות של בלוטת התריס, היוד הוא ה"דלק" של בלוטת התריס לייצור ההורמונים T3ו T4.
ניתוחים או הקרנות
ניתוחים של בלוטת התריס יכולים לגרום לפגיעה ביכולת התפקוד שלה. נכון גם לטיפולי כימותרפיה או הקרנות באזור בלוטת התריס.
מחלת השימוטו
סיבה נפוצה ביותר לתת פעילות של בלוטת התריס. מחלה אוטואימונית אשר תוקפת את בלוטת התריס, מדליקה אותה וגורמת לחוסר תפקוד שלה. מערכת החיסון יוצרת נוגדנים שתוקפים את בלוטת התריס וגורמים לירידה בייצור ההורמונים T3 וT4.
אחרי לידה
לחלק מהנשים מתפתחת תת פעילות של בלוטת התריס אחרי הלידה ,לרוב זה חולף אחרי מספר חודשים ובלוטת התריס חוזרת לתפקוד מלא.


שינויים הורמונלים
שינויים הורמונליים שקורים בגוף באופן טבעי או לא (כמו לדוגמא גיל המעבר, טיפולים הורמונליים, גלולות) יכולים לגרום למצב בו תפקוד בלוטת התריס יורד.
אורח חיים לא תקין
היעדר פעילות גופנית, תזונה לא תקינה, מתח וסטרס נפשי גבוה הם גורמים עיקריים לתת פעילות של בלוטת התריס.
גורמים נוספים
השמנת יתר, עישון, בעיה בבלוטת יותרת המוח ,גידולים, תרופות.
בלוטת התריס טיפול טבעי
אז לפני תלות לכל החיים בכדורים אפשר ורצוי לנסות לטפל בבלוטת התריס באופן טבעי, כמו בכל בעיה חשוב שנבין מה הסיבה לתת פעילות בבלוטת התריס, ולטפל גם במקור הבעיה וגם בתסמינים.
טיפול טבעי בתת פעילות בלוטת התריס
תת פעילות בלוטת התריס תזונה
חשוב ביותר להקפיד על תזונה מסודרת ומבוקרת על מנת לשמור על קצב חילוף חומרים ותפקוד בלוטת התריס מאוזנים. לפחות 3 ארוחות עיקריות ו1-2 ארוחות ביניים (למחמירים - 4-6 ארוחות קטנות כל יום), זה יעזור לשמור על רמות גלוקוז תקינות בדם, הורדת החשק למתוק ולתפקוד מאוזן של בלוטת התריס.
מזונות המכילים יוד - יוד חשוב מאוד לתפקוד בלוטת התריס, בעזרת היוד הבלוטה מייצרת את הורמוני בלוטת התריס שהם T3 וT4. מזונות המכילים יוד: דגי ים, אצות ים - נורי, היג'קי, קלפ, וואקמה, קומבו.
מזונות גויטרוגנים - הם מזונות אשר נצרכים חיים. יכולים לגרום למחסור ביוד בגוף ולהפריע לתפקוד בלוטת התריס. המזונות האלה נקשרים ליוד וגורמים לכך שלא יהיה זמין לבלוטת התריס, המזל שניתן לבשל אותם בשביל למנוע את ההשפעה שלהם על היוד. מזונות גויטרוגנים לדוגמא: סויה, דוחן, שום, בצל.
משפחת המצליבים - כרוב, כרובית, ברוקולי, קולורבי, צנון, צנונית, רוקט, לפת, גרגר הנחלים.
גוף ונפש
פעילות כמו מדיטציה, עבודה פנימית , יוגה, צ'י קונג ,טאי צ'י וכו' עוזרות מאוד להוריד את רמות המתח ובכך לעזור לאזן את הגוף והנפש וכמובן את בלוטת התריס.
רפואה סי נית
טיפולים אלטרנטיבים ורפואה סינית בפרט עוזרים ויעילים ביותר לשיקום ואיזון בלוטת התריס. כדאי להשתמש בכלים של הרפואה האלטרנטיבית גם במצב התחלתי של תת פעילות בלוטת התריס, וגם במצב מתקדם.

צמחי מרפא לתת פעילות בלוטת התריס
מכיוון שפגיעה בבלוטת התריס היא גם בעיה ספציפית וגם בעיה כלל גופנית, טיפול בצמחי מרפא יכול לעזור מאוד לאזן את בלוטת התריס וגם לתמוך בגוף בשלל המערכות הנפגעות עקב תת פעילות של בלוטת התריס (כמו בעיות עיכול, טחורים, עייפות, חוסר ריכוז, חרדה וכו').
חשוב לזכור שטיפול בצמחי מרפא יעיל וחשוב ביותר אך הוא צריך לבוא עם שינוי מתאים באורח חיים.
פעילות גופנית
עוזרת לשיפור תפקוד בלוטת התריס ולהעלאת קצב חילוף החומרים בגוף, בנוסף עוזרת להפיג לחץ וסטרס.

ויטמינים ותוספים שעוזרים לבלוטת התריס
כמובן שההמלצה שלנו היא לשמור על תזונה נכונה ומגוונת כך שלא נצטרך תוספים, אבל כולנו בני אדם ואורח החיים לפעמים מאתגר, אז כדאי לשקול לפעמים שימוש בתוספים העוזרים לתפקוד בלוטת התריס:
סלניום: קטניות, אגוזים, אגוז ברזיל, דוחן, שיבולת שועל, שמרים
אבץ: אגוזים וזרעים, עוף, מוצרי חלב, ביצים, קטניות, דגים
ויטמין B: דגנים מלאים, בשר אדום, ביצים, יוגורט, ירקות ירוקים
לסיכום
שמירה על תזונה ופעילות גופנית במקרה של תת פעילות בבלוטת התריס הוא הדבר החשוב ביותר. בשביל שלא נחיה כל החיים עם כדורים, שווה לנסות גישה קצת אחרת. תת פעילות בלוטת התריס היא בעיה עם תסמינים מגוונים ולפעמים קשה לאבחן אותה. חשוב שנעקוב אחרי הגוף שלנו כדי שנוכל למנוע את הבעיה בעזרת טיפול טבעי כבר בתחילת הדרך, וכך לפתור את עצמנו מכדורים לכל החיים. שימוש בפורמולות ובצמחי מרפא יכול לזרז את תהליך ההחלמה ולעזור לבלוטת התריס ולגוף בכללי לחזור לאיזון.